ΑΡΧΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε.

από Mavrikos Imports S.A.

  22 Δεκεμβρίου 2015

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την αρχή της συνεργασίας μας με την εταιρεία ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε., τα προϊόντα της οποίας θα μπορείτε να προμηθευτείτε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων μας:

email: orddep@mavrikosimports.gr

Τηλ. +30 210 4813064 (εσωτ. 111-115, 117 & 122)

Fax +30 210 4831453

 

Η εταιρεία «ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε.» συστήθηκε τον Οκτώβριο του 2004 και είναι η πρώτη που ιδρύεται με αντικείμενο την οινοποίηση στο Νομό Χίου.

Η ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Οινοποιητική Α.Ε. παράγει Π.Γ.Ε. Οίνους από την καλλιέργεια μοναδικών ελληνικών ποικιλιών σταφυλιών στη Β.Δ. Χίο.

 

Το όραμα των ανθρώπων που δημιούργησαν την εταιρεία, ξεκίνησε να υλοποιείται 2001 με την καλλιέργεια των αμπελώνων και τη δημιουργία των οινοποιητικών εγκαταστάσεων της εταιρείας που εγκαινιάσθηκαν τον Αύγουστο του 2009.
Στηρίζουν όλοι με πάθος την προσπάθεια να αναβιώσει η καλλιέργεια της αμπέλου στη Χίο και φιλοδοξούν να επαναφέρουν τη φήμη του Χιώτικου κρασιού στο προσκήνιο, ζωντανεύοντας το μύθο της Αριουσίας Χώρας.
Στις πλαγιές του όρους της Αμανής, στη Β.Δ. Χίο, καλλιεργούνται οι τοπικές ποικιλίες σταφυλιών Χιώτικο κρασερό και Αγιαννίτης Χιώτικο κρασερό και Αγιαννίτης για τα ερυθρά, καθώς και οι εξαιρετικές αιγαιοπελαγίτικες Αθύρι και Ασύρτικο για τα λευκά κρασιά που παράγει η εταιρεία.