Βομβιστική επίθεση

από MAVRIKOS IMPORTS S.A.

  29 Φεβρουαρίου 2012

Στις 29-2-12 ημέρα Τετάρτη και ώρα 03.25 η εταιρεία μας δέχθηκε από αγνώστους βομβιστική επίθεση, η οποία προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας, αλλά και στις γειτονικές επιχειρήσεις και σπίτια.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στην είσοδο των γραφείων του κτιρίου επί της οδού Κύθνου από αγνώστους, χωρίς να έχει προηγηθεί καμμίας μορφής προειδοποίηση ή απειλητική ενέργεια, η κεντρική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έδρασε άμεσα, άνδρες του τμήματος ασφάλειας της περιοχής, της αστυνομικής υποδιεύθυνσης Πειραιά, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γ.Α.Δ.Α. των τμημάτων αντιτρομοκρατικής και εκβιαστών βρέθηκαν στον χώρο από την πρώτη στιγμή. 
Η ύπουλη αυτή επίθεση κατά της εταιρείας μας ξάφνιασε τους πάντες, λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι η εταιρεία μας στα 40 χρόνια της λειτουργίας της είναι αξιόπιστη & συνεπής με τις υποχρεώσεις της, τόσο προς το Ελληνικό Δημόσιο, όσο και προς τους προμηθευτές της. 

 

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι η εταιρεία μας έχει αναγνωρισθεί από το Υπ. Οικονομικών ως Α.Ε.Ο. (Εγκεκριμένος Οικονομικός Φορέας), η οποία ιδιότητα αυτή αποτελεί: 
1) αποδεδειγμένης χρηματοπιστωτικής φερεγγυότητας
2) συναλλακτικής φερεγγυότητας
3) αξιοπιστίας
4) Κατάλληλων προτύπων τήρησης βιβλίων
5) τήρησης κατάλληλων προτύπων ασφάλειας και προστασίας. 

 

Η πελατειακή μας βάση αποτελείται από φερέγγυες και οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν είχαν κανένα απολύτως λόγο να προβούν σε μία τέτοια ενέργεια. Δεν υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα με τις ανταγωνίστριες εταιρείες, με τις οποίες οι σχέσεις μας δεν έχουν διαταραχθεί ποτέ. Ούτε υπήρχαν ποτέ διενέξεις μεταξύ της Διοίκησης της εταιρείας και των εργαζομένων.

Επίσης τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν είχαν, ούτε έχουν προσωπικές διαφορές με τρίτα πρόσωπα. 
Παρά τη μεγάλη έκταση της ζημιάς η εταιρεία μας κατάφερε με τη συνδρομή όλου του προσωπικού να εξυπηρετήσει αυθημερόν τους πελάτες της χωρίς καμμία απολύτως καθυστέρηση. 

 

Η υπόθεση ερευνάται από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές και σε εύλογο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν αποτελέσματα.